cluc24

miercuri, 6 iulie 2016

Perfecţiunea ei


Ea îşi priveşte ultimele date notate în fişier, apoi le trimite şefei, pe mail. Este vineri şi începe să se simtă în aer, că vine mult aşteptatul week-end. Se uită în jur, constatând că a rămas singură în birou. Oftează. Colegele au plecat grăbite la familie, la prieteni... la petreceri.
Îşi strânge lucrurile şi se îndreaptă spre ieşire. În cadrul uşii, de la biroul alăturat îşi face apariţia şefa:
- Mulţumesc de date. Nu mă gândeam să găsim ceea ce ne trebuie....
- Există o soluţie pentru orice problemă.
- Da, am putea spune că au apărut problemele după ce se cunoşteau soluţiile! –aprobă şefa. Concediu mirific! Week-end plăcut!
- Mulţumesc, la fel!
Ea o porneşte agale spre ieşire. Traversează strada şi se gândeşte să meargă direct la mica petrecere a unei fost colege de facultate. Priveşte în jur şi ochii rămân fixaţi în vitrina unui magazin. Acolo se vindea lenjerie intima :
- Ce rost are să ai lenjerie sexy  dacă nu aiunde să o foloseşti... – suspină ea.
După zece minute a ajuns la restaurant. Îşi vede colega, alături de alte două cupluri şi o fată. Intră, o felicită, se salută cu ceilalţi şi-şi comandă un suc. Priveşte în jur. Acolo toţi sunt fericiţi, contrastând cu tristeţea şi melancolia ei. Cealaltă fată, care era singură, începe să-şi povestească aventurile amoroase şi prin gesturile şi privirea piezisă, era clar că denotă prostie şi aroganţă. Ea o priveşte, gândind ca pentru sine:
- Unii cu frumuseţea, alţii cu munca....
- Totul trebuie luat pas cu pas, să vezi fiecare strat – spune zâmbind fata care
povestise non-stop despre ea şi cuceririle ei.
După zece minute, ea vede că cineva îi fixează. Zâmbeşte. Poate o fi norocul ei... tremură. Bărbatul se apropie de masa lor şi... se adresează povestitoarei:
- Parcă ne cunoaştem...
- Nu cred. Dar putem să ne cunoaştem...
Ea priveşte intens la fată şi se decide să plece...

Ea ajunge acasă. Se asează obosită pe pat. Apoi merge în bucătărie să-şi pregătească ceva de mâncare:
- O să plec la mare...iar singură... Mai bine rămân la servici....
Îşi pregăteşte brânza, pâinea şi i se face poftă de ceapă. Începe să o cureţe, să-i taie cojile... una câte una...:
- Una câte una...Totul trebuie făcut unul după altul... Oare eu nu pot fi frumoasă? Fiecare problemă are câte o soluţie....
Ea renunţă la mâncare şi se retrage în faţa laptopului. Intră pe un site şi caută costume de baie 

A trecut o săptămână. Ea revine la servici, zâmbitoare. Colegele o privesc şi susotesc. Apare şefa în birou şi se duce la masa ei:
- Scuze… o căutam pe…Wow! Ce bine arăţi!
- Mulţumesc – răspunde ea, cu un zâmbet larg.
- Arăţi super! – constată şefa, frecându-se la ochi pentru a fi sigură că vede bine. Şi
frumoasă, şi deşteaptă!
Ea zâmbeşte, privindu-i surâzătoare pe cei din jur . Simţea că are încredere în ea, iar prin aceasta, totul se putea rezolva…
Colegele vroiau să-i cunoască secretul. Ea nu le spunea nimic… era fericită că găsise magazinul care o salvase, ce comercializa o gamă largă de produse, chiar dacă erau doar costume de baie şi lenjerii intime şi sexy… Frumuseţea începe din interior, şi trece “din strat în strat”, oferind încredere în propriile puteri. Frumuseţea vine din interior.
Îşi priveşte ceasul, constatând că mai este ceva timp, până să ajungă acasă, unde cineva o aşteaptă cu un buchet de trandafiri… romantici…

2 comentarii: