cluc24

vineri, 1 iulie 2016

Maşină pentru concediu


A trecut un nou concediu... Nu-i nimic, va urma altul! Acesta deşi a început prost, s-a terminat mai mult decât perfect!
Peripeţiile au început cu două zile înainte de a porni în marea aventură, care conţinea o călătorie prin ţară! Ne-am înţeles cu nişte prieteni să facem un tur al Moldovei.
Având multe de terminat pe la servici, pe acasă, doar în ultimele două zile m-am putut ocupa de maşină. Am verificat uleiul şi am constatat că trebuie să mai completez. Nu prea mai aveam nici benzină pentru startul călătoriei, deci voi face un drum scurt să remediez ambele probleme. Verific bagajele şi constat că ne lipsesc anumite lucruri esenţiale. Voi merge şi pe la magazine.
Între timp constat că a expirat rovigneta. Deci încă un drum, o cheltuială în plus... Maşina face figuri şi ar trebui făcută o verificare. Mă uit la datele legate de ITP şi constat că expiră în 24 de ore. Intru în panică, sun şi sunt programat peste trei zile! Atunci voi fi probabil pe la Suceviţa! Panică totală. Discut cu prietenii şi ei îmi propun să mergem cu maşina lor, mai înghesuiţi şi mai ieftin, împărţind cheltuiala.
Hm... Nu prea îmi surâde ideea. Caut service auto, firme pentru ITP şi găsesc... New Koper Group .  

A doua zi, i-am anunţat pe prieteni că am rezolvat problema. Am fost întrebat dacă am avut coşmaruri sau sunt cumva bolnav...
Ei au crezut că este vorba de o maşină nouă, dar le-am spus că este o firmă care se ocupă cu inchirieri masini ) Ei au fost atât de sceptici pe cât de încântat am fost eu. Simplu şi eficient, datele de comandă, livrare şi returnare a maşinii le-am rezolvat direct pe site!
Am plecat în călătorie. Maşina mea a fost perfectă, parcă era una nouă. Alerga singură! Era să primesc amendă pentru depăşirea vitezei... Noroc că am reuşit cu farmecul meu, să înduplec agenta de poliţie...
Am străbătut Moldova, de la Galaţi, la Iaşi şi Neamţ, am admirat peisajele şi mănăstirile, am cunoscut oameni ai locului şi am luat contact cu tradiţiile şi obiceiurile locale. Am trecut prin Maramureş, pe la Cimitirul Vesel, revenind spre casă prin Oradea, Zalău, Cluj, Sibiu... Ce frumos a fost, dar scurt! Noroc cu SIXT Rent a Car!
La final am înapoiat maşina închiriată şi trăgând linia, a costat mai ieftin decât călătoria cu propria maşină. Acum, până la viitorul concediu, am timp să-mi fac ITP-ul, să achit rovigneta şi să-mi fac plinul la benzină. Poate voi apela şi data viitoare la maşini închiriate, iar propria maşină va fi doar una de zi cu zi! Pot închiria orice maşină, care să fie utilă pentru condiţiile specifice oricărui concediu, care va fi o nouă călătorie, un alt tur al României. Viitoarea destinaţie... Dobrogea!

5 comentarii:

  1. Pai au fost sceptici deoarece inca nu sunt atat de populare la noi in tara serviciile de rent a car. Conider ca in anii urmatori acestea vor avea o crestere semnificativa in randul persoanelor din tara noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric va fi in crestere sistemul de inchiriere a masinilor, deoarece are mai multe avantaje.

      Ștergere
  2. Avantajele sunt nenumarate iar pretul accesibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceste avantaje sunt importante pentru calatori. Este normal ca "clientul nostru, stapanul nostru".

      Ștergere
  3. Au preturi mereu avantajoase, dau dovada de cea mai buna calitate.

    RăspundețiȘtergere