cluc24

sâmbătă, 23 iulie 2016

La doctorul de BMW


Am revenit din vacanţă. Am avut o mulţime de peripeţii, mai ales că l-am luat şi pe Ghiţă cu noi. Au venit şi soţiile noastre … Deci a fost o călătorie de familie.
Ghiţă este omul care pune mereu răul în faţă! Din acest motiv, l-am amplasat pe bancheta din spate.
Cum am şi plecat în călătorie, femeile îşi făceau cruce, iar Ghiţă spunea:
- Oare ce ni se va întâmpla!
Eu fiind calm şi nerăbdător, am pornit în viteză, cu noua maşina. Atât de repede mergeam, că poate uită Ghiţă să mai caute răul! Important este că am prins tot ce puteam, vreme bună, ploaie şi vreo două radare. Dar nu era problemă, amenzile veneau acasă şi banii de concediu erau încă în buzunar.
Am pornit în turneul stabilit, prin ţară. De câte vedeam un peisaj mirific, doamnele făceau poze, iar Ghiţă spunea:
- A… am văzut altele şi mai frumoase!
După turul Moldovei, am revenit în Transilvania cu gândul să trecem pe la rudele din Bucureşti. Am fost pe Transfăgărăşan şi rămânând fără semnal, Ghiţă suspina:
- Să vezi că acum, ni se întâmplă ceva rău!
A avut dreptate. Rămăsesem fără bere! Dar am revenit pe traseul ideal, cu semnal în reţea şi magazine pe drum. Ghiţă se tot agita. Uneori, în timpul mersului, mă trezeam cu capul său, lângă mine, parcă vrând să ajungă primul la destinaţie, chiar sărind pe geam. La o frână mai scurtă, mi-am dat seama că era băiat bun. Poate vroia să schimbe canalul la radio, ori mergeam prea repede şi-i zguduiam gândurile.
În sfârşit, ne apropiam de finalul călătoriei şi nu se întâmplase nimic rău. Intram fericiţi în capitală, când o piatră ascuţite mi-a provocat o pană. De voie, de nevoie m-am apucat să schimb roata. Ghiţă fuma calm şi dădea din cap:
- Este doar începutul răului!
Oftând, îmi termin treaba şi urcăm în maşină. Am stat ceva timp, oprindu-ne şi la terasă pentru a savura o îngheţată. Când să pornesc maşina… pauză. Dau să aprind luminile, să accelerez… nimic.
- A venit răul! – spune cu o voce rece Ghiţă, aproape îngheţând sângele în mine, deşi afară erau 33 de grade. Cu plus, fără consum de tărie!
Mă dau jos din maşină şi privesc în zare, asteptând o salvare. O idee, nu o ambulanţă!
Trebuie să sun un prieten. Apelez cunoştinţa şi-i cer ajutorul. El mă direcţionează către Bimmer Service . După aceste indicaţii, rămân fără semnal… adică se descarcă telefonul mobil, iar numărul de telefon… dispare!
Ghiţă dă semnificativ din cap:
- Acum e acum!
Oftez şi mă îndrept indecis, către o femeie ce tocmai trecea prin zonă:
- Bună ziua. Mă ajutaţi şi pe mine…
- Depinde…
- Aş vrea să ajung la un service BMW. La…
- Bimmer Service – spune femeia.
- Da…da… - mă bucur recunoscând recomandarea cunoştinţei. Dar unde este?
- Aveţi un număr de telefon?
- Da. Şi soţul meu duce maşina acolo, pentru revizie.
Femeia îmi oferă datele necesare şi mă îndrept spre maşină, solicitând un telefon pentru a suna la service. Ghiţă îmi întinde telefonul:
- Chiar crezi că îţi vor răspunde_
- Da…
Spre dezamăgirea lui Ghiţă, la celălalt capăt al firului, o persoană bine intenţionată îmi răspunde solicitărilor, urmând să trimită o echipă de teren.
În câteva minute sunt asaltat de specialiştii de la service. Bateria mi se descărcase, lăsând luminile aprinse. De asemenea, mai aveam lipsă la lichidul de frână.
În două ore, maşina era gata. Ghiţă se uită mirat spunând:
- Sigur lipseşte ceva…
Spre deziluzia lui, totul a fost perfect. Ne-am întors cu bine din concediul de vară. L-am lăsat liniştiţi, pe Ghiţă, la casa lui. Acesta coborând supărat, spune:
- Ceva nu a mers…sau a mers bine… Ceva rău tot trebuia să se întâmple….
- Ţi-ai pătat cămaşa favorită – spune soţia lui Ghiţă. Nu este destul?
- Mda…
Sună telefonul. Ghiţă răspunde tacticos:
- Alo… Bună surioară…Ce faci…Eşti în Bucureşti? Ai problemă…BMW? A… du-te pe strada Brebenei, la Bimmer Service şi te rezolvă… nu este nimic rău acolo….