cluc24

duminică, 24 iulie 2016

În luptă cu caloriile


Brr! Ce coşmar! Visasem că, îmi cădeau dinţii... Ba nu...ultimul vis a fost că mă cântăream şi aveam 95 de kg. Cineva îmi spunea cu voce rece şi dură că voi mai avea încă un kilogram şi 600 de grame! M-am trezit speriat. Era adevărat că abuzasem de anumite mâncăruri... delicii ale vieţii dar...
Repede mă duc la cântar şi... Uf! Am un kilogram şi 600 de grame până să fac...95 de kg. Deci este un vis... o premoniţie?
Repede îmi strâng echipamentul de drumeţie şi mă pregătesc să fac sport. Mă gândesc că este cam devreme să o pornesc pe coclauri. Nu era vorba de oră, era deja unsprezece dimineaţa, cât de perioadă....
Mă decid să merg la sala de sport. La fitness. Nu merg pe jos, pentru a nu obosi. Prefer autobuzul care, după ce vine cu întârziere, se pare că vrea să ajungă cu şi mai multă întârziere la destinaţie....
Ajuns la sală, îmi fac abonament şi primesc cardul de intrare. Mi se oferă prosop iar eu cumpăr şi o apă.
Intru fericit în vestiar. La bărbaţi. Acolo erau unii slăbănogi, alţii grăsani... dar îmi fac şi eu loc printre ei.
După ce obosesc echipându-mă, o pornesc spre sala de forţă. O blondă ridica nişte greutăţi... probabil avea o viaţă uşoară! Un tip se încorda şi ridica super-greutăţi, icnind şi speriind nişte tineri din jur. Blonda nu-i arunca nici măcar o privire, fiind ocupată cu aparatele ei.
Încep şi eu să trag de fiare... iar după cinci încercări, simt oboseala. Mă duc la greutăţi dar constat că sunt mai grele, chiar şi decât blonda. Ca să nu mă fac de râs, o pornesc spre sala cardio, unde ocup o bandă şi merg... încet, să nu fac zgomot. Să nu cad cumva şi să-mi zboare dinţii! Ceva calorii dispar...cam puţine.
Transpirat, o pornesc spre vestiar şi saună. Aştept să iasă tipul dezbrăcat, ce se admira prin geam, intrând apoi în locul acestuia. Căldură mare... Aşa i se pare şi altui bărbat care intră după mine, lăsând uşa deschisă:
- Ce cald este!
 După două minute, măsurate pe clepsidră, tipul, îese:
- Ce frig este!
Avea dreptate... Mă decid să revin la banda de alergare  , cu mai multă vlagă. Reusesc chiar să alerg.... Poate scap de un kilogram şi 600 de grame...Hm!
Se pare că banda de alergat ne poate menţine în formă. Suntem doar doi: banda şi cu mine. Noi colaborăm, alergăm şi privim la televizor, ascultând muzică.... Banda îmi oferă detaliile sănătăţii mele: puls (verde-mov-roşu), timpul de alergare, viteza, distanţa şi mai ales caloriile ce fug împreună cu mine, dar mă părăsesc!
Chiar şi blonda a renunţat la greutăţi pentru o tură de alergat! Deci, să alergăm împreună, pentru a ne menţine în formă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu