cluc24

duminică, 31 iulie 2016

El şi...ea


El priveşte intens către ea. Se grăbeşte să o ajute, dar ea deja terminase treaba, cu trei secunde înainte ca acesta să intuiască că ea are nevoie de ajutor. Niciodată nu reusea să se sincronizeze cu aceasta. Mereu unul dintre ei, în general el, era defazat...
Ea îl priveşte supărată:
- Niciodată nu eşti unde trebuie, când am nevoie de tine!
- Dar de ce au nevoie femeile? – întreabă el, pregătindu-se să iasă pentru a reflecta
- Dacă nu ştii... du-te şi află! Când ştii, poţi să revii la mine – spune ea, trântând uşa în urma lui.
El se decide să plece atât pentru a-şi alina sufletul cât şi pentru a avea răspunsul la întrebarea ei. Pentru a afla ce vrea femeia, trebuie întâi să înţeleagă ce este femeie, în sensul adevărat....

El stă pe o bancă în centrul oraşului. Începe să privească femeile. Unele erau aranjate şi dichisite ca nişte pipiţe, care priveau surâzătoare spre băieţii care, chiar dacă nu erau atrăgători, deţineau anumite „obiecte”. Ele se mişcau mecanic, prezentând formele ideale ale corpului perfect, prezentând decolteuri de invidiat..... Clar... femeile nu doresc doar maşini şi bani! Ele vor să fie frumoase.

Un bărbat de origine arabă se plimbă împreună cu amicul său. Soţiile acestora, cu feţele acoperite complet, deşi nu era frig.... îi urmau, la câţiva paşi... Era clar, nu aşa ceva vor femeile! Ele doresc respect, reciproc.

O femeie aleargă spre grădiniţă să-şi ia copilul. Tot ea-l ducea dimineaţa, grăbindu-se apoi spre servici. Spera să ajungă repede acasă pentru a se ocupa de treburile casei, ca apoi să se odihnească pentru ca a doua zi, să reia totul de la început. Femeile nu vor doar să muncească, ele vor să fie mame, familiste.

Puţin mai departe o vede pe colega lui de servici. Ea avea biroul alături de o altă femeie în jurul căreia se agitau bărbaţii, câştigaţi de frumuseţea ei. Dar de câte ori aveau probleme de rezolvat, acestia se adresau celeilate femei... ea ştiind să le rezolve. Femeile nu au nevoie de frumuseţe, au nevoie de minte, de inteligenţă. O femeie trebuie să fie capabilă se rezolve ceea ce este de rezolvat şi să se descurce. O femeie trebuie să aibă frumuseţe interioară.

El aude un salut voios. Răspunde concomitent, cu îndreptarea privirii către destinatar. Era vecina de la etajul doi. Ea-şi pierduse locul de muncă în urma crizei economice şi nu se lăsase învinsă, deschizându-şi propria firmă. A reuşit să cucerească piaţa şi clienţii care i-au devenit fideli. Ea nu era îngâmfată fiind mereu binevoitoare şi înţelegătoare cu toţi cei din jur. Femeile trebuie să hotărâte şi îndrăzneţe în viaţă.

Deodată  îşi dă seama că se întunecă. Priveşte spre propria locuinţă unde se vedea lumina aprinsă în baie. probabil, ea se ocupa cu spălatul hainelor. El îşi aduce aminte de prima lor întânire, când a oferit un trandafir, gingaş ca şi ea. O porneşte spre casă.

Porneşte televizorul şi vede vizita unui parlamentar prin ţară. În spatele lui, se afla soţia acestuia. Este clar, în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică. Deşi ea lasă impresia că se lasă condusă, de fapt ea decide.... O femeie trebuie să fie înţeleaptă şi deschisă spre lume....

El porneşte calculatorul încercând să afle răspunsuri legate de temerile lui. A găsit campania #femeipebune care îndeamna femeile și bărbații, să spună la ce persoană se gândesc în momentul când aud sintagma „femeie pe bune”. El dă share acelui mesaj, gândindu-se că poate câștiga un premiu. Oricum, el are deja propriul său premiu, având-o pe EA.

Luna îşi face simţită prezenţa, iar el zâmbeşte. Ştie ce este, femeia… pe bune  !




2 comentarii: