cluc24

miercuri, 20 aprilie 2016

Vacanţe exotice


Se apropie perioada concediilor şi fiecare îşi caută o modalitate plăcute de distracţie, petrecere, relaxare. Europa a ajuns să fie un pilon de bază în domeniul ofertelor şi zonelor turistice. Europa este frumoasă, mirifică şi mereu oferă turiştilor ceea ce-şi doresc. Una dintre cele mai frumoase şi primitoare ţări este Portugalia.
Portugalia se află în sud-vestul Europei. Vecinii acestei ţări sunt: Spania la nord şi est, Oceanul Atlantic la sud şi vest . Această ţară este situată în Peninsula Iberică. Denumirea ţării a fost preluată de la oraşul Porto, care este al doilea oraş ca dimensiune din ţară.
Istoria ţării poate fi admirată pe întreg teritoriul ţării, unde se regăsesc urmele străvechilor triburi celte şi romane, vizigote şi germanice peste care s-a pus amprenta invaziei maure. Portugalia şi-a declarat independenţa în 1139, devenind în timp, o mare putere economică şi politică.
Râul Tejo, care vine din Spania,  împarte ţară în două părţi. Clima din zonă este călduroasă şi uscată în sud, iar în nord este mai răcoroasă din cauza ploilor.
Vizita în Portugalia trebuie să includă neapărat şi o călătoria pe Mount Pico, care este cel mai înalt punct al ţării, având altitudinea de 2351 de metri, după care urmează o relaxare cu muzică Fado, o supă de gulii, Caldo verde, urmată de specifica mâncare cu carne Cozido a portuquesa, alături de celebrul vin de Porto, finalizându-se cu celebrele deserturi  Pasteis de nata. După savurarea acestor bunătăţi se pot realiza plimbări nocturne şi pozele cu peisajele mirifice vor alcătui un album al amintirilor, care va rămâne veşnic în memoria turistului. Apusul sau răsăritul soarelui, în funcţie de momentul zilei este o amintire care alături de persoana dragă, readuce nostalgia trecutului şi a unei existenţa fericite, pe aripile timpului şi ale spaţiului.
Coborând la aeroportul din oraşul Faro, se ajunge la Algarve  , care este cea mai sudică regiune a Portugaliei. Este o zonă unde strălucirea soarelui îmbie vizitatorii atât pe plaje cât şi la scurte călătorii turistice, tot timpul anului. Acolo se află cele mai bune şi frumoase plaje din Portugalia cât şi din Europa.
Algarve este una dintre cele şapte regiuni administrative ale Portugaliei, numită: Regiao do Algarve, având peste 400 000 de locuitori pe o suprafaţă de 4960 km pătraţi. Capitala regiunii şi a districtului este oraşul Faro, care este port la Oceanul Atlantic. Faro este cel mai sudic oraş, având o suprafaţă de 202,57 km pătraţi cu peste 65 000 de locuitori.
În cazul în care se doreşte vizitarea mai multor zone din Portugalia, în drum spre Algarve, se poate coborî din avion  la Lisabona, pentru a continua călătoria cu autocarul, trenul sau, chiar o maşină închiriată.
Cu o cazare la un hotel de trei stele ” Dom Jose”, în timpul sejurului  , se pot admira stâncile din Praia do Camilo, unde se adăpostesc numeroasele specii de cormorani şi pescăruşi cu capul negru. În zonă sunt mai multe locuri de cazare, hoteluri sau vile, unde turistul se simte ca acasă, dar fără stresul zilei de mâine şi a agitaţiei continue. Se simte relaxat, aşa cum fiecare persoană, merită!
Cu apropierea vacanţei, este timpul rezervărilor de bilete pentru avion, Există mai multe companii care au rute exotice. Pe lângă Skiathos, Skopelos, Lefkada, Parga, Sivota există şi Algarve, din Portugalia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu