cluc24

luni, 14 martie 2016

Frumuseţea veşnică


Femeile sunt fiinţe fragile şi încrezătoare în tot ceea ce fac. Uneori au puteri nebănuite.
Cineva spunea odată: “cu cât vezi mai multe femei frumoase, cu atât eşti mai bătrân!”. Această constatare era valabilă până în anul 1985, când toate femeile au descoperit acel Farmec specific lor, devenind toate frumoase!
Îmi aduc aminte că am fost plecat în străinătate, în Germania şi admiram frunuseţile zonei. Mă refer la peisaje nu la femei. Aş fi admirat şi reprezentatele sexului frumos dar nu prea le găseam. Probabil cele de acolo nu au găsit reţeta şi secretul frumusetii .  
După trei zile, fiind într-un magazin, am descoperit şi eu prima frumuseţe, care-mi readucea în minte femeile frumoase. Am urmărit-o, doar cu privirea, asistând la conversaţia dintre aceasta şi însoţitoarea ei, probabil mama acesteia. Femeia îi răspunde mamei, pe un ton natural, spunându-i preţul produsului în… română! Am rămas uimit, constatând de fapt, prima femeie frumoasă din Germania este o…. romanca frumoasa!
Evenimentul a avut loc după 1985, când femeile erau sprijinite de armele mortale ale seducţiei. În prezent, indiferent unde priveşti, este imposibil să nu zăreşti o reprezentantă a sexului slab, frumoasă, elegantă, rafinată.
Privindu-mă în oglindă, mereu văd cum anii încep să-şi pună amprenta asupra mea, pas cu pas, dar soţia mea este mereu aceeaşi! Nu mă refer la observaţiile care mi le face, referitor la treburile care mi le “impune”, ci doar la frumuseţea înfloritoare. M-am gândit să cercetez, motivele pentru care există aceste diferenţe, doar suntem egali, bărbaţii cu femeile!
De când am început studiul, soţia mea a început să fie suspicioasă, crezând că am dat în patima geloziei, urmărind-o mereu. Dimineaţa, mă trezesc ca şi ea, urmăresc paşii de pregătire pentru noua zi, ne bem cafeaua, plecăm….seara sevim cina, ne ocupăm de ale casei şi…apoi gata!
După un timp, mi-am dat seamă, că eu nu vedeam ceea ce era mai evident. Ea se aranja ceva timp…. prin baie. Am văzut că foloseşte cremă hidratantă Gerovital Plant , ceea ce vroiam să-i ofer şi eu cadou de ziua ei, care tocmai se apropie. Citind prospectul, m-am “luminat”.
Acum înţeleg de ce soţia mea este mereu frunoasă!
Dacă  o femeie este frumoasă, are încredere în propriile puteri şi poate răsturna şi munţii!
Îmi aduc aminte de o frumoasă blondă, ce venise cu afaceri la servici, iar prin imaginea ei publică, a reuşit să cucerească “piaţa”. Plimbându-se prin companie, în spatele ei, se formase un alai, al angajaţilor de la schimbul unu, care se pregăteau de plecare, dar nu îndrăzneau să o depăsească…. avea un farmec aparte!
Deci se poate spune, că toate femeile sunt frumoase, dar româncele, au ceva aparte, specific!
Frumuseţea interioară constă în calităţile psihice ale femeilor, dar frumuseţea exterioară ţine şi de puterea de convingere a plantelor!
Frumuseţea poate deveni veşnică!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

4 comentarii:

  1. vesnica nu e dar indelungata depun eu marturie ca e :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirea e vesnica, femeia si frumusetea sunt de neconfundat.
      Femeia este floarea, iubirea este apa iar frumusetea reprezinta propria ei imagine.

      Ștergere
  2. Pana sa ajungi la interior, te izbesti de exterior. Exteriorul iti deschide poarta daca doresti sa intri. Iar romancele noastre in general le au pe amandoua, sunt recunoscute. Am foste colege care au plecat in Germania dupa '90, avand originile de acolo si in fiecare an isi reimprospateaza stocul de Gerovital.

    RăspundețiȘtergere