cluc24

luni, 7 martie 2016

Curățenie, ca la mine acasă!


Părinții își pregătesc odraslele de mici pentru viață, pentru când vor fi mari. Mama și bunica mea m-au învățat diverse treburi care între timp mi-au prins bine. Și tata mă învățase câte ceva, când avea timp! Dar indiferent de cât de mult suntem pregătiți, viața de familie oricum ne ia pe nepregătite!
Viața de familie prin ochii unui copil este total diferite de privirea unui adult. Când vedeam că se gătește prin bucătărie, mă ascundeam prin cameră, sub masă gândindu-mă la problemele copilărie și văzând o scamă pe jos, căutam și altele pentru a face o mulțime...vidă! Asta era una din plăcerile mele, ca și închisul pe balcon a celor din casă sau scoaterea stecherului din priză la aspirator!
Crescând, trebuia să fac față vieții de adolescent, pornind la cumpărături împreună cu familia. Lume multă, înghesuială, alergătură... abia așteptam să mă însor ca să scap de chinul acesta! În scurt timp, a venit și momentul.
După nuntă, totul părea frumos, până într-o zi. Oboseala de la servici, drumul spre casă mă făceau să pic jos de somn. La început, soția mea m-a lăsat în pace, bombănind în surdină, apoi a început să facă multă gălăgie în timpul lucrului prin casă, transmițând nonverbal că trebuie să mă implic și eu.
La început o întrebam dacă pot să o ajut cu ceva și dispăream înainte să aud răspunsul, apoi m-am hotărât să rămân lângă ea și să o sprijin moral. Atât mi-a trebuit! Acum auzeam și răspunsurile la întrebarea mea binevoitoare. Astfel m-am hotărât să o sprijin, mai ales că se apropiau sărbătorile. Când eram mic, sărbătoarea însemna mâncare din belșug, cadouri... acum înseamnă înainte de toate, muncă!
Am început să devin un stâlp al familiei!
Primul pas a fost pregătirea bunătăților pentru sărbători. Eu eram detașat. să pregătesc ingredientele, în cazul în care le găseam... Atunci am descoperit câte ingrediente sunt necesare.Până la urmă am găsit aproape tot, dar mutasem jumătate din cămară. Atât de bine aranjasem că nu găsisem ...zahărul, deci trebuia să plec la cumpărături.
Soția mea a făcut o listă iar eu am început să călătoresc prin piață, făcând sport: ocolirea vorbăreților din mijlocul drumului, depășire prin stânga sau dreapta a celor care se aflau în plimbare, săritura peste un bărbat care se oprise brusc, căutând ceva pe jos.... În final, după patru ore și mai multe convorbiri telefonice cu soția mea, reusesc să ajung acasă. am cumpărat tot ceea ce trebuia, chiar şi în plus...poate chiar mult prea mult!
Până la urmă, am decis să mă ocup de curățenie. Mi-a fost milă să bat covoarele că ele nu au nici măcar o vină... că se apropie sărbătorile, astfel că mi-am luat din debara aspiratorul Rohnson Aquatech R144  și m-am apucat de treabă. Arma mea fatală!
Parcă în copilărie era mai ușor! Noroc că am cumpărat de la magazinul MarketOnline.ro un aspirator pe apă că altfel mă prindea următoarea sărbătoare fără să termin curățenia! Nu trebuie să mă chinui să aspir praful şi murdăria, parcă intră de plăcere, invitate de filtrul HEPA!

După ce am terminat treaba, fericit mă duc la soția mea care-mi arată făcălețul. Mirat privesc în direcția indicată și descopăr o pungă de făină căzută în cămară și spartă! Probabil când făcusem ordine, căutând ingredientele, nu l-am amplasat prea bine...sigur!
Mă apuc să fac curat, mă învârt prin locație și lovesc o oală. Mă reped să o prind, dar ating ceva... Salvez oala și simt niște picături pe cap. Mă sperii că mi-am spart capul! probabil de atâta treabă, că de lovit nu-mi amintesc...
Picăturile ajung în gură și simt gustul de ulei! Măcar sunt întreg la...cap! Oftez și privesc spre ușă, unde, cu mâinile în șold, soția mea privește uimită la mine! Pentru a-mi face în ciudă, aterizează și un borcan cu gem, în fața mea, făcându-se zob! Cred că o să cumpă un aspirator vertical, pentru cămară și spații înguste că tot este o perioadă certă de promotii aspiratoare ...
Anii au trecut, viața își urmează cursul, iar curățenia a devenit sarcină în familie. Cu această ocazie trec prin toate colțurile locuinței, pe unde în mod obișnuit, nu trec! De acum , la maturitate, când văd o scamă, o culeg... pentru a nu se aduna prea multe! Păstrez cu strictețe ordinea și curățenia!Toți mă consideră un soț model, un familist convins și hărnicuț! Am început să ofer indicații în domeniul curățeniei, fiind ascultat ca un adevărat guru! Singurul defect, devenit profesional, este că de câte ori merg în vizită, sunt atent la detaliile curățeniei din casele respective! Parcă aș merge în audit sau inspecție tehnică!
Am terminat repede articolul că soția mea mă strigă... probabil a descoperit că nu am făcut curat, încă, în debara! Se aude un vâjâit... deci are pliciul în mână... și încă nu au apărut muștele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu