cluc24

sâmbătă, 20 februarie 2016

Vinuri de colecţie – balsam pentru suflet


“Nu ştiu cum sunt alţii”, dar eu când trebuie să fac cumpărături, am o stare de agitaţie. Dacă aceste cumpărături au loc sâmbăta, mă apucă şi nervii! Însă nu din cauza  activităţii pe care trebuie să o desfăşor, cât datorită agitaţiei şi aglomeraţiei din magazine.
Mereu îmi fac listă cu cele necesare de achiziţionat, chiar dacă sunt doar trei produse, că mă pot pierde, privind la una-alta…. Fiecare înţelege ce vrea prin sintagma “una-alta”!
Urmează să mergem la ziua de naştere a unui bătrânel. Această categorie socială a dus greul vieţii, iar acum au diferite capricii, dorinţe.
După ce termin de bifat pe listă produsele plasate în cărucior, o pornesc grăbit spre zona de băuturi pentru a cumpăra un vin. Ajuns la stand, mă uit ca “viţelul la poarta nouă”!. Erau o grămadă de sortimente: vin roşu, alb, rozaliu… Niciodată nu am înţeles de ce i se spune vinului gălbui că este vin alb!
În fine, poate iau o culoare…. şi o nimeresc, procentaj 33%!
Mă uit în jur dar nimeni nu cumpără acelaşi vin, unii caută mai ieftin, alţii una ambalată mai ciudat… Hm! Apoi mă gândesc la cele patru tipuri, în funcţie de gust: dulce, demidulce, demisec, sec… Procentajul de a nimeri vinul bun, scade… la 8%!
Un vin bun şi vechi face deliciul oricărei petreceri. Petrecerea fără vin este ca nunta fără lăutari! Sigur bătrânelul se gândeşte cu nostalgie la acele vinuri de colectie  pe care le-a savurat de-a lungul existenţei lui.
Oare nu se pot găsi pe internet, la comandă?! Vinuri se găsesc peste tot, deci….



4 comentarii:

  1. Totul se rezolva cu un pahar de vin bun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. Daca vinul este de calitate, totul devine mai mult decat perfect!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu sunt mare consumatoare de vin in sensul ca nu beau des dar atunci cand beau, vreau sa fie un vin bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca la orice, calitatea conteaza! Vinuri de colectie, de calitate, rafinate.

      Ștergere