cluc24

marți, 16 februarie 2016

Confortul de zi cu zi



E luna februarie… S-a încălzit. După o zi de servici abia asteaptăm să ne odihnim, să ne relaxăm.
Simţi o bucurie când mergi spre casă, ca şi cum, ar fi drumul spre concediul atât de mult visat. Asta până sună telefonul:
- Pune bateria la maşină, mâine să mergem la părinţii mei!
Este ca o lovitură de ciocan: drumul la socrii sau plecatul cu maşina... Deja mă iau căldurile... şi încă nu e vară!
Cu teroriştii poţi negocia, dar cu soţia ....nu.
Astfel m-am dus acasă şi mi-am luat cheile de la maşină şi am pornit spre beci să iau bateria pe care scosesem ca să o încarc...de fapt să mai stăm pe acasă....
Intru în beci, răcoare, plăcut.... Las cheile pe masă şi respir aerul plăcut. Iau bateria, trag uşa şi mă duc spre maşină. Ajung în parcare şi mă bucur că am instalaţie de climatizare la maşină, atât de utilă în călătorii. Cred că o să-i şi dau drumul, după ce conectez bateria.
Încerc să descui maşina dar nu am cheile! Le-am uitat în beci. Iau bateria şi o pornesc înapoi. Deschid uşa şi pornesc spre beci... Repet căutarea cheilor... nu sunt! Cred că le-am încuiat în pivniţă. Nasol! O să zică că am făcut special... Oftez, iau bateria, verific cutia poştală şi urc câteva etaje, pentru a lua cheile de rezervă. Ajuns în faţa uşii, mă trec toate căldurile. Parcă eram la saună.
Caut cheile... altele, iar.... Apoi îmi aduc aminte că le-am lăsat în cutia poştală. Oftez. Las bateria în faţa uşii, cobor şi recuperez cheile. Revin în apartament şi sunt ud leoarcă! De nervi, de agitaţie... Deja mă gândesc cu groază la caniculă!
Parcă au o voce care spune:
- Mi-e cald!
N-am soluţii pentru ea... pentru mine, o bere rece! Îmi aduc aminte de anul trecut şi de promisiunea pe care am făcut-o: ne trebuie o instalaţie de aer conditionat.
Da. Una de 24 000 btu este suficientă, pentru sufragerie. În dormitor pot monta una de 12 000 de btu. Unităţile exterioare le montez pe acoperiş, avantaj că locuiesc la ultimul etaj. Aşa pot urca, coborî, urca...iar casa este cu adevărat acasă!
Oricum unităţile exterioare nu fac zgomot dar este bine să nu văd ventilatorul care se învârte, pe balcon, în timp ce savurez o bere pentru că mă încălzesc instant.
Eu spun că le montez, dar vine echipa de specialişti a companiei să asigure montajul instalaţiilor. Dacă tot îmi iau o instalaţie de răcire, o să aleg un inverter, de ce să nu-l folosesc şi iarna pentru încălzire? Aşa prind doi iepuri dintr-un foc: „doar iarna nu-i ca vara!” Totul sau nimic! În acest caz, totul!
Atunci o să aud o voce care spune:
- Ce bine este!
Confortul de zi cu zi, se poate asigura cu un simplu click aici  , în cazul de faţă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu