cluc24

luni, 16 noiembrie 2015

Începutul nu este greu…



Am văzut o dată un film, în care cineva avea un milion de dolari şi căuta soluţii de afaceri...
Eu, nu voi avea niciodată asemenea sumă, fie ea, în euro sau dolari.
Dar pot avea 10.000  de euro! Ce aş face cu ei? Dacă îi pun la bancă nu câştig nimic, chiar pierzând din ei, dacă îi scot înainte de termen...
Să-i ţin acasă pentru a-i număra în zilele ploiase.... cred că aş găsi altceva mai bun de făcut în acele zile. Trebuie investiţi! O afacere ideală, poate deveni oricând profitabilă.
Ar fi ideal să fii propriul tău patron! Să alegi afacerile şi ofertele care-ţi plac!
Afacerile sunt ca jocurile de noroc, uneori. Dacă sunt mulți participanți, câștigul este unul mic, dacă sunt puțini, investițiile sunt mai mari.
Pentru fiecare națiune, cultura este una dintre cele mai mari bogății existențiale. Cultura se păstrează și se transmite din generații în generații. Aceasta însă nu trebuie deformată, doar dezvoltată.
Unul din problemele actuale ale societății este modul de comunicare. Personalul care lucrează în domeniul relațiilor publice, specialistul PR, are mereu de trecut peste obstacole ca să poată emite mesajul pe înțelesul tuturor receptorilor.
Dacă oamenii ar reuși să comunice perfect, fiecare societate și-ar clădi o bază solidă care duce spre dezvoltarea resurselor.
Comunicarea, cultura sunt domenii care trebuie implementate în existența umană și peste tot unde contribuie omul, prin realizările lui. O comunicare bună duce la o imagine publică pozitivă.
Prin cursuri de perfecționare, rezultatele obținute pot fi rădăcinile unei dezvoltări profesionale, existențiale și chiar culturale. Cultura se realizează și prin comunicare, din cele mai vechi timpuri.
Dacă există specialiști în domeniu, care să ajute și să sprijine dezvoltarea societății prin comunicare,  atunci încet dar sigur, se avansează spre perfecţiune, performanţă.
Pentru orice domeniu, este necesară o investiție, fie ea  umană sau tehnologică.
Dacă comunicare nu există, nimic nu există!
Cursurile de comunicare, de pregătire profesională sunt utile și necesare pentru orice societate.
Alegerea unor lectori ideali, se face pas cu pas. Având unul priceput și bun, se pot crește și dezvolta, alții pe lângă el.
Soluţia perfectă pentru început ar fi un PFA. Taxele pentru Stat sunt fixe, în funcţie de domeniul de activitate , de codul CAEN. Contabilitatea PFA se poate ţine chiar de posesor, cel care a solicitat înfiinţarea de PFA, facturile se pot face în excel. Profitul nu trebuie calculat...
Oricum, dacă voi lucra cu persoane fizice, trebuie să am casă de marcat, pentru emitere bonuri....
Aşa că mai bine înfiinţez o companie, tip SRL. Am avantajul că nu sunt nevoit să am deja cursurile aferente muncii depuse de companie. Pot apela la profesionişti. Pot alege diverse coduri CAEN, pentru a desfăşura mai multe activităţi economice, în domenii diferite. Pot participa la oferte şi licitaţii publice şi private.
Pot de asemenea să deschid ateliere de producţie handmade care să îmbine cu teoria cursurilor specializate, cu practica.... Alte oportunităţi.
Este adevărat că am nevoie de contabil  autorizat dar merită!
Ca PFA nu primesc fonduri nerambursabile decât dacă mă voi ocupa de domeniul agricol sau turism, ori să fiu în mediu rural. Ca companie pot beneficia de sprijin prin fonduri nerambursabile, în limitele unei anumite sume şi condiţii.
Soluţia cea mai favorabilă este înfiinţarea unui SRL-D. Este o societate cu răspundere limitată debutant. Nu se plătesc taxe de înregistrare şi înmatriculare la Registrul Comerţului, şi având maxim patru angajaţi, scap de plata asigurărilor sociale pentru aceste persoane. Pot primi fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro.
Este soluţia cea mai viabilă.
Există firme de contabilitate care se ocupă gratuit de infiintari firme  , fără a percepe taxe pentru acest serviciu. Cu ajutorul acestor firme, care se vor ocupa de rezervarea denumirii, verificarea condiţiilor obiectelor de activitate ce vor fi autorizate, completarea cererilor, obţinerea certificatelor, depunerea şi ridicarea de declaraţii, pasul greu de la început, este ca şi făcut. Eu ma ocup de design-ul stampilei!
Gata, la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu