cluc24

duminică, 8 noiembrie 2015

Călătoria continuă



Vine frigul...iarna! O să stăm la căldurică, depănând amintiri. Ne vom amuza de evenimente, vom retrăi momentele plăcute şi ne vom aminti, cu haz de cele neplăcute dar comice acum.
Inevitabil şi sigur ne vom aminti de concediu, de călătoria prin ţară unde am descoperit locuri mirifice şi persoane care vor fi veşnic în albumul vieţii.
În frumoasa călătorie prin minunata noastră patrie am avut ocazia să vedem şi să cunoaştem multe. Timpul nu ne presa, călătoream, ne opream iar când aveam chef, rămâneam în zona respectivă, atât cât ne doream. Am fost împreună cu nişte prieteni, cu două maşini. Când nu ajungeam într-o locaţie cu civilizaţie modernă, unde să ne cazăm confortabil, ne simţeam minunat şi în cortul nostru.
Într-una dintre zile, am fost sus în munţi, de dimineaţă până la prânz. A fost frumos dar şi obositor. Am servit masa şi ne-am decis să mergem mai departe. Ne-am urcat în maşinile noastre şi am pornit.
Mult spus, am pornit pentru că prietenii au plecat iar noi am rămas! Nu că ne-ar fi plăcut peisajul sau am fi vrut să mai facem nişze poze, dar maşina nu era hotărâtă să plece.
Am coborât şi m-am uitat la ea, sub ea, în capotă şi totul era liniştit.
Mă gândeam că nu am benzină. Introduc un furtun  să verific nivelul, suflu în el, trag din el, conştient că niciodată nu am reuşit să trag vinul din damigeană. Deodată simt cum benzina mă năpădeşte, pe gură, pe nas... mi s-a desfundat nasul! E clar, benzină avem suficient!
Între timp, ne sună prietenii întrebând unde suntem. Noi le comunicăm că am rămas pe poziţie... Aflând motivul, aceştia se întorc, în timp ce verific bateria. Tensiunea era mică, sub cinci volţi... Prietenul decide să-mi ofere curent electric de la bateria lui. Accept şi începem demersurile, dar după o oră, totul este la fel! Verific bateria auto  şi constat că este dusă... adică este pe poziţie dar trebuie înlocuită.
Prietenul meu propune să ne tracteze, dar se întunecă şi nu ştiu dacă mai găsesc vreun service sau magazin deschis... Puteam merge până în cel mai apropiat oraş, dar să mă plimb cu bateria...
Deodată simt o lovitură, adică o idee...! Îmi amintesc de anumite experienţe de la servici şi reusesc cu ajutorul internetului să mă conectez la compania cu care colaboram pe probleme de servici.
Îi apelez elefonic iar acestia îmi cer datele maşinii, urmând ca a doua zi, să primesc bateria dorită, chiar în locul unde ne aflam.
Cei dn jurul meu, par pesimişti, spunând că putem merge mâine prin apropiere să rezolvăm problema. Mai este şi varianta ca prietenii să-mi cumpere din localitatea apropiată, o baterie pe care să o schimbăm. Dar dacă bateria nu este cea bună? Dacă este bună ce fac cu bateria veche, că nu mai am loc în portbagaj!
Prietenul mă consolează, spunând că şi el a păţit la fel, chiar când trebuia să meargă la revizia periodică a maşinii.
Decid să aşteptăm, oricum ne puteam relaxa în continuare acolo. Ne apucăm să montăm din nou corturile. Eu vroiam să par liniştiti, dar, numai eu ştiu ce era în sufletul meu... Pot recunoaşte acum, că a devenit o amintire haioasă!
A doua zi, am urcat din nou pe munte, ştiind că dacă obosim, iar bateria nu vine, am motiv să mai rămânem pe acolo... În timp ce coboram, suna telefonul. Venea bateria auto Varta  !
Bateria a ajuns înaintea noastră la maşină. Cei de la firmă au schimbat bateria, au luat-o pe cea veche şi au aşteptat până am plecat. Au vrut să fie siguri că plecăm! Călătoria continua!
Uite aşa, am călătorit şi am rulat bateria nouă până ne-am epuizat noi! Se vede că are garanţie şi este certificată!

Mereu apare imprevizibilul dar dacă suntem pregătiţi, trecem cu bine peste toate!   
Orice problemă, devine în timp, o amintire plăcută, comică şi haioasă!  

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

4 comentarii:

  1. Am patiti-o si eu cu o baterie second, pana nu am luat una noua Varta nu s-au rezolvat problemele.

    RăspundețiȘtergere
  2. De la Varta am luat si eu. Saptamana trecuta am schimbat bateria la masina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu trebuie sa schimbi ceva pentru a fi totul in regula. Important este sa ai de unde, ce trebuie si profesionisti!

      Ștergere