cluc24

miercuri, 21 octombrie 2015

Magia care a cucerit



A fost odată, nu demult..... o fată nu prea frumoasă. Ea a crescut împreună cu cele patru prietenele ale ei, care i-au fost ca nişte surori. Împreună au fost la şcoală, la liceu, la facultate apoi şi-au separat, parţial, destinul.
Locuiau în aceeaşi localitate, pe aceeaşi stradă dar fiecare îşi împărţea pe rând, viaţă, între servici, soţ şi prietene.
Rând pe rând, fiecare dintre cele patru prietene, şi-au găsit perechea ideală, care le-au condus la altar. Fata noastră era veşnica domnişoară de onoare. La prima nuntă a întâlnit un cavaler care a păstrat legătura cu ea, doar câteva zile, dispărând apoi în zare...
Fata din poveste, ascultătoare, s-a prezentat la toate întânirile programate, atât de prietenele ei, cât şi alte cunoştinţe. La fiecare nuntă a prietenelor, participa alături de alt cavaler... Bârfa, care era la ordinea zilei, făcuse ca aceasta să fie asemuită cu o cuceritoare, veşnic nemulţumită.
La fiecare nuntă, cineva îi spunea “Tu urmezi!”, dar mereu era altcineva aceea care urma. Şi nu era din cauză că nu prindea buchetul miresei...
La fiecare întâlnire cu prietene, acestea încercau să-i redea încrederea de sine şi să o convingă că niciodată nu este târziu şi pentru fiecare, există, undeva, un cavaler. Fata din poveste nu credea în destinul ei, în sanşa ei.
Întâlnirile dese cu prietenele, o făceau să regrete clipele copilăriei, a prieteniei totale şi eterne.
Într-una dintre zile, o prietenă, o sună alarmată, vorbind indescifrabil, aşa cum şi scria pe vremuri, când era la liceu. Fata din poveste, speriată, o porneşte de urgenţă, la aceasta. Ajunsă la destinaţie, pătrunde în locuinţa prietenei, căutând-o de zor. Aceasta îi strigă din baie, să intre în dormitor şi să o aştepte.
Fata din poveste, pătrunde cu teamă în dormitorul fetei, ca şi cum un bau-bau o aştepta... Dar acolo se aflau doar obiecte pentru femei.
Curioasă din fire, fata din poveste începe să studieze bijuteriile, trusa de machiaj, cosmeticele. Capul prietenei apare în cadrul uşii, în spatele fetei. Zâmbeşte ca şi vizitatoare care totuşi nu o vede. Între timp, pe uşa apartamentului apar şi celelalte trei  prietene. Cele patru se înţeleg din priviri, năvălind în camera unde se afla fata din poveste.Aceasta tresare, dar se bucură că totul este în regulă.
Fetele propun să se joace de-a machiajul şi parada modei... aşa cum făceau în copilărie. Toate sunt de acord. Cele patru prietene, decid ca „manechinul” trebuie să fie fata din poveste, motivând faptul, că dacă le cheamă soţul, trebuie să plece repede. Se aprobă în unanimitate.
Fata din poveste este aşezată cu spatele la oglindă şi acaparată de prietene. Una dintre ele pregăteşte machiajul pentru gene, cealaltă se ocupă de unghii, a treia îi aranjează părul şi a patra apare cu magia seducţiei: parfumul. Încet, dar sigur, înfăţişarea fetei din poveste se schimbă. Ea este curioasă să se privească în oglindă, dar prietenele nu o lasă. Ultimul retuş, parfumul Katy Perry ... şi se aude soneria! Fetele se sperie. Gazda anunţă că îşi aşteaptă socrii... Fetele se decid să părăsească pe ascuns incinta, ca nişte adolescente neascultătoare.
Gazda închide uşa pentru a primi invitaţii în sufragerie. Fetele, dispar pe rând, câte una. Fata din poveste este ultima care pleacă. Afară constată că a rămas singură. Acceptă situaţia şi o porneşte spre Super-Market , să cumpere mâncare pentru pisica ei. Priveşte spre luna care pare să-i zâmbească.
Ajunsă la magazin, fata aproape se impiedică de un copilaş care împingea nişte scaune, ce reprezentau zaruri.
Fata trece pe lângă o nacelă unde doi angajaţi puneau ornamentele pentru sărbătorile care se apropie. După trecerea fetei, o ghirlandă pică pe un client, ce arată ca un pom de Crăciun...
Fata ajunge în zona papetăriei, trecând pe lângă un alt angajat, care plimba o scară. După trecerea ei, acesta se împiedică, lovind cu scara, un raft întreg de produse, care se împrăştie, pe jos, pe oameni....
Fata din poveste, îşi alege produsul dorit pentru pisicuţă şi priveşte mirată în jur, pentru că de obicei era agitaţie în zonă. Vede că mai mulţi bărbaţi erau opriţi în capetele zonelor cu rafturi, blocând circulaţia, privind la ea. Acestia sunt aproape de leşin... Dacă trebuie să vină salvarea?
Fata se sperie, gândindu-se că este ceva neregulă în ţinuta ei... Îşi aduce aminte de joaca cu prietenele şi tresare, pornind grăbită spre ieşire, unde se loveşte de un bărbat... care devine un cavaler ajutând-o. Acesta este chiar vecinul ei, pe care-l adora...în secret.
Cei doi pornesc împreună, spre casă, privind la o stea căzătoare. Fata din poveste, trece pe lângă o vitrină şi vede o femeie care o priveşte. O salută mirată, apoi continuă drumul, spre uimirea vecinului. La următoarea vitrină, o vede din nou pe femeie...însoţită de vecinul ei... Nu o mai salută....
Frumuseţea vine din interior, important este să crezi şi să ai încredere în tine... Magia iubirii este pretutindeni şi apare de unde nu te aştepţi...”


Buchetul miresei este în mâna fetei din poveste. Nu, nu a prins-o... urmează să o arunce....

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.


2 comentarii: