cluc24

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Atenţie la neatenţie…



Nu știu alții cum sunt, dar pe mine, lucrul la calculator mă relaxează. Deși utilizez destul de mult calculatorul la servici ( atât cel numit desktop cât și pe cel de socoteli, de pe birou), abia astept să ajung acasă pentru a mă delecta şi deconecta, din nou în fața laptop-ului.
Chiar dacă utilizarea calculatorului mi-a provocat şi unele neplăceri, nu contează, acestea fac parte din albumul vieţii.
Uneori şi în somn mă gândesc că sunt la calculator şi caut...caut...uneori tastând, cu ochii închişi pe cartea părăsită lângă pat.... Nu râdeţi, că oricui i se poate întâmpla!
Şi eu am râs de o vecină care se jucase cu o sticlă de pălincă şi telefonul, ajungând ... Da. Scăpase sticla plină, pe masă, bidonul s-a spart, iar telefonul a făcut o băiţă perfectă! Telefonul rămăsese câteva zile cu ecranul luminând continuu, până s-a trezit din mahmureală! Când râzi de altul... ţi se poate întâmplă şi ţie! Este ca şi cum, cineva se loveşte de pragul de sus al uşii, tu râzi, apoi, din neatenţie...îl imiţi!
Într-o sâmbătă, am fost anunţat de soţia mea că trebuie să mergem la o petrecere, conform programării...cred că a ei, că eu nu-mi aduceam aminte de nimic... deşi nu făcusem baie în alcool!
Până la urmă m-am dus, deoarece conta, doar prezenţa pe acolo... Dacă era aşa, zup şi laptop-ul cu mine. Eram conştient că la un moment dat, lumea va vorbi mult, fără noimă datorită alcoolemiei crescute din aer.
Dar acest lucru nu prea s-a întâmplat. Până la urmă, am prins momentul oportun şi m-am retras la o masă în colţ.... pus la colţ şi am pornit laptop-ul. Totul frumos, mirific, până unul dintre invitaţi, se apropie de mine. Îmi cere să intru pe o reţea de socializare şi să caut nişte nume de fete, care se aflau pe acolo. El vroia să afle detalii despre ele. Nu conta că erau mai multe persoane cu acelaşi nume, avea răbdare, ca să căutăm. Apoi vroia să afle câte ceva despre o blondă superbă, de care nu reusise să se apropie, dar spera să afle ceea ce vroia, printre eventualele prietene de pe reţeaua de net şi de la petrecere.
Totul părea normal deşi era  mai mult decât anormal! Între timp, apare şi un grăsun, care se asează lângă noi, înfulecând dintr-o farfurie plină ochi, nu doar cu ouă gătite ca ochiuri...
După un timp, constat că mai apar şi alte persoane. Unii chiar vroiau să intre pe contul lor, pentru a accepta prietenii... Deodată observ, că am monopolizat locul, musafirii...
Unul dintre invitaţi, opreşte pagina derulată, admirând o frumuseţe brunetă, iar grăsunul rămâne cu gura căscată şi cu mâncarea în mână, lovind uşor, peste fund, pe o domnişoară care se apropiase. Aceasta speriată, sare în spate, călcând pe piciorul unui bărbat, care se fereşte, lovind tava cu băuturi, pe care gazda tocmai o punea pe masă.
În acel moment, mi-am adus aminte de telefonul şi băiţa acestuia... În acelaşi timp, farfuria grăsunului, pică pe tastatură, iar tava gazdei, se răstoarnă iar lichidele, şterg alene, murdăria lăsată de mâncare! Windows-ul se hrăneşte cu tot ceea ce picase din senin, apoi se decide să .... doarmă.
Eu privesc buimac spre ecran, dar rămân liniştit, sub ochii soţiei, a cărei privire ar fi topit şi o îngheţată...
Până la urmă mă retrag, petrecerea continuă, scuzele vinovaţilor de incident nu contesc, dojenelile celor din jur nu mai încap de atâtea vorbe...
Ajuns acasă, am pornit spre cercetarea laptop-ului şi am descoperit că am scăpat uşor. Am nevoie doar de o tastatura Acer , de culoare neagră Standard US/UK, de la IT Premium unde am garanţie 12 luni şi livrare gratuită!
Actuala tastatură, încă nu s-a trezit de la petrecere, după mâncare şi băutură. Am vorbit să-mi livreze coletul la servici, ca să nu afle soţia mea că iar investesc în calculatoare…
Nu am povestit nimănui ce s-a întâmplat pentru a nu părea... caraghios! :)

2 comentarii: