cluc24

luni, 31 august 2015

La nuntă – Peripeţii alături de un fotograf nunta din Bucuresti



Piperoni este acasă la el, pentru a se pregăti să vină după mireasă. Pătrăţel, proaspăt bărbierit şi aranjat, apare în scenă, la Păpuşel, admirându-i rochia de mireasă, filmată şi pozată de acel mult căutat fotograf nunta Bucuresti. Gogoşar se uită la acesta spunând:
-          Vezi că la urechi nu te-ai tuns la fel. Ce fel de cavaler de onoare eşti!
-          O, nu!
Pătrăţel intră în panică, pornind spre toaletă. Îşi ia foarfeca şi începe să retuseze. Se uită din nou în oglindă, dar un perciun este mai lung...celălalt de fapt. Începe să-l scurteze pe cel lung şi se priveşte în oglindă...dar iar nu sunt egale.
-          O să stau cu capul pe o parte ca să nu se observe!
Gogoşar apare lângă el şi începe să-i aranjeze părul, făcând anumite manevre şi prin ciuful său, moment surprins şi de acel fotograf nunta . Gogoşar îi face semn lui Pătrăţel să vină în camera alăturată şi începe să-i aranjeze cravata, care atârnă ciudat. În ajutorul vecinei, apare mama ei, naşa, bătrânele.... Toate se apucă să tragă de cravată, să facă noduri, fiind observate atât de cei prezenţi acolo cât şi de un aparat foto video nunta.
Până la urmă, Pătrăţel scapă cu bine din mâinele femeilor, se ridică şi dispare pe hol, urmat de acelaşi fotograf nunta ce aştepta să apară alaiul mirelui.

Gogoșar privește atentă ceremonia religioasă. La fel de atrasă a fost și la cununia civilă, când dădea indicații unuia dintre angajații pentru realizări foto video nunta, ca și cum ar fi vrut să se pregătească de un examen la facultate. Pătrățel avea o privire pierdută, chinuit atât de costumul pe care-l purta precum și de stomacul său care-și cerea drepturile. El a fost cel mai fericit când au pornit-o spre restaurant, imagine surprinsă cu delicatețe de acel specialist fotograf nunta Bucuresti.

Pătrățel își masa burta, fericit că sunt pe aceeași lungime de undă. Începe să privească relaxat spre invitați. Gustă din paharul de aperitiv după care se strâmbă. Mai gustă un pic, pornind cu paharul spre Piperoni:
-          Este o băutură nouă?
-          Ce anume?  A...nu, doar ai băut și ieri la mine!
-          Dar avea ceva tărie...asta este ca apa! Mă gândeam că ai comandat ceva mai slab, până se dă darul de nuntă!
-          Nu..Ia să gust...Pff... Mă duc să văd ce este.
Piperoni dispare spre bucătăria restaurantului. În câteva minute, reapare, urmat de un chelner ce aduce o sticlă cu băutură, pahare, înlocuind paharele anterioare de la mese. Piperoni se apropie de Pătrățel strângându-l în brațe:
-          Mulțumesc. Ai salvat nunta. În sticlă era doar apă pentru a spăla sticla!
-          În ce sticlă? – întreabă Gogoșar care-l păzește din umbră pe vecinul ei.
-          În cea de aperitiv...au....
Între timp, muzica se oprește iar solistul formației preia microfonul, sub privirile atente ale profesionistului fotograf nunta Bucuresti :
-          S-a furat mireasa!
Liniștea se așterne, lumea pregătindu-se de negocieri. O bătrână începe să se lamenteze:
-          Dar de ce maică! Ce a făcut! Săracul băiat, nu are noroc la femei!
Pînă la urmă, bătrâna se convinge că totul este doar un obicei, fapt întărit și de revenirea miresei.
Petrecerea continuă. Băutura curge în valuri. Pătrățel privește spre un grăsan, adresându-se Gogoșarei:
-          Vezi...ăla nu mănâncă numai prăjituri...Zici că a mâncat și doi, trei invitați.
Gogoșar râde, uitându-se la costumul lui Pătrățel...care încă îl mai cuprindea.
Se aude un zgomot ciudat. O femeie ce dansa, râmîne fără toc, câzând pe ringul de dans, sub privirile partenerului, care se îneacă de emoție sau din cauza paharului de bere pe care-l dăduse pe gât, sub privirile asistenței și ale unui fotograf nunta....
-          Frumoasă nuntă Piperoni! Peripeții...momente de viață! – spune Pătrățel, aprobat de Gogoșar.
-          Așa va fi și la nunta voastră – spune hotărâtă Păpușel, după care se lasă o liniște...

Pătrățel deschide un ochi. Apoi și pe celălalt. Aude pași, în apartamentul de deasupra. Se uită la ceas! Oftează:
-          De două ore am ajuns acasă, iar Gogoșar nu are somn! Hm...Și sora mea Maimuțel este veșnic curioasă! Este deja acolo!
Pătrățel se ridică anevoie din pat. Se culcase îmbrăcat, motiv pentru care, o pornește rapid spre vecinica lui. Ajuns la apartamentul de deasupra, ușa se deschide, iar Gogoșar îl trage înauntru, asezându-l pe scaun, la birou, lângă Maimuțel și Gogonel. Scoate un plic pe care scria foto video nunta , îl rupe, scoate DVD-ul, derulând imaginile de la nunta de unde abia s-au întors, rememorând întâmplările. Gogonel și Maimuțel, datorită calității perfecte a imaginilor și pozelor, se simțeau ca participanți la nuntă... gândurile lor îndreptându-se spre viitorul loc comun...

5 comentarii:

  1. Nunta este un eveniment foarte important, asa ca e musai sa fie de vis cu un fotograf pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac denumirile personajelor alese de tine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personaje haioase pentru evenimente importante cu actori deosebiti!

      Ștergere
  3. Este haioasa povestea, dar si plina de informatii utile.

    RăspundețiȘtergere