cluc24

marți, 12 mai 2015

Detaliile contează…



Bărbatul stă la birou privind insistent asupra listei cu cheltuieli, primite de la contabilitate. Avea o firmă mică și nu-și permitea să facă investiții substanțiale.
Telefonul sună insistent. Bărbatul  ridică receptorul, convins că este sunat din nou, de vreo firmă care dorește să-i vândă câte ceva.
După câteva minute, află că este un potențial client. Repede își alege strategia și stabilesc o întâlnire. Caută repede o bucată de hârtie ca să-și noteze detaliile dar nu găsește. Vorbește continuu pentru a nu da impresia că este un om împrăștiat. Ia pixul de pe masă, dar constată că nu scrie. Ia un creion dar ...  nu este ascuțit. Apoi găsește un ciot de creion, cu puțin vârf. Până la urmă, notează cele necesare pe hârtia primită de la contabilitate. Fericit de reușită, pleacă pentru a se relaxa.
După câteva minute, apare contabila care are o hârtie în mână. Se uită peste hârtia de pe biroul șefului, constată că este o variantă greșită a bilanţului. Lasă noua hârtie și ia repede documentul greșit, pentru ca șeful să nu spună că irosește hârtia degeaba! O rupe și dispare cu resturile.
Între timp, bărbatul revine. Își privește ceasul, constatând că are timp suficient. Își prepară o cafea pe care o savurează.
După un timp , se precipită. Își ia repede documentul de pe birou, de la contabilitate, pentru a se pregăti de întâlnire. Se uită perplex peste el. Nu era nimic notat. Se agită, întoarce foaia pe ambele părți. Privește lung în zare. Încearcă să rememoreze datele. Își privește ceasul care indica aceeași oră, ca în urmă cu ceva timp. Constată că i s-a consumat bateria de la ceas și se oprise.
Aruncă o privire asupra orologiului care se vede pe fereastră și se linistește. Era prea târziu pentru orice... Era clar, nu trebuia să renunțe la achiziția de papetarie .

Telefonul sună. Bărbatul răspunde calm. Își dă seama că poate fi un posibil client. Își notează datele în agendă. Apoi își privește ceasul de pe birou, în timp ce-și scoate din suportul pentru carti de vizita , cartonașul care-l reprezintă, pornind spre încheierea unei noi afaceri.


 Cum este mai bine? Să faci reduceri de cheltuieli pentru lucruri utile sau să fii mereu pregătit pentru o nouă sanșă? Dacă alegi a doua variantă, clic pe pagina de Facebook al magazinulu online Cornul Abundenței: CAB.ro  care a fost și este în continuare un real sprijin pentru managerii de firme și nu numai. Un pas mic, uneori poate fi puntea spre marea reușită!  




2 comentarii:

  1. Ce misto articol :) Iti dai seama cat de vitale sunt produsele de birotica si papetarie intr-o afacere :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice conteaza intr-o afacere. Orice amanunt poate ridica sau cobori o companie.
    Mersi de apreciere!

    RăspundețiȘtergere