cluc24

joi, 4 decembrie 2014

Vizitat de Crăciuniță

Pătrățel își lipește nasul de fereastră. Privește căderea fulgilor, oftând:
-          Vine iarna...
Mai aruncă o ultimă privire, după care revine la calculatorul său:
-          Dar vin și sărbătorile...
Atât mai zice, pentru că se aude soneria de la ușă. Pătrățel privește spre geam, spre ceasul de pe perete, apoi aruncă o privire în camera unde stătea sora lui, Maimuțel. Se ridică de pe scaun și o pornește spre ușă, moment în care se mai aude soneria, încă o dată. Deschide ușa și se trezește cu o Crăciuniță, care-i zâmbește și-i întinde un coșuleţ frumos,  aranjat de sărbătoare.
-          Bună ziua și sărbători fericite! Ați primit acest minunat cadou ! Vă dorim sărbători fericite – spune frumoasa Crăciuniță care-i oferă o listă pentru a semna de primirea coletului.
Pătrățel semnează, iar Crăciunița dispare, în timp ce se aude, că se închide ușa de la vecini, adică de la Gogoșar. Pătrățel rămâne blocat în urma vizitei. Maimuțel apare și ea în zonă:
-          Cine a fost?
-          Nu contează – răspunde Pătrățel care-și ia coșul și intră în sufragerie.
Maimuțel rămâne buimacă și o pornește spre Gogoșar. Urcând scările, se întâlnește cu Gogonel care o urmează. Gogoșar îi întâmpină în pragul ușii.
Pătrățel după ce-și revine începe să studieze cele primite. 

După câteva clipe, de nehotărâre, își ia „jucăriile” și o pornește spre Gogoșar. Intră mândru și pune coșul pe masă, asezându-se la locul său, în fotoliu. Toți cei prezenți, se năpustesc asupra celor aduse de Pătrățel. Gogonel ia sticla de vin, Maimuțel ciocolata, iar Gogoșar se uită pe etichetă după care-l străfulgeră cu privirea pe Pătrățel:
-          Cine este ”Karin Gifts”  asta?
-          Ha...ha... – râde Pătrățel dar se oprește văzând privirea plină de gelozie al vecinei.
-          .....
-          Am primit de la firma respectivă...adică ne-au adus nişte cosuri cadou de sarbatori  de la compania pentru care lucrez. Aşa numesc ei micile atenţii pentru colaboratori şi angajaţi.
-          Da? – își revine Gogoșar, fiind mai relaxată.
-          Cine ți-a trimis, întreabă nelămurit Gogonel ?
-          Mama... – replică Pătrățel
-          Chiar – se miră Maimuțel!?
-          Măi...toți sunteți cu capul? – se întreabă Pătrățel. Stiți că colaborez cu o firmă pentru prestări servicii! Eu mi-au oferit un cadou cu ocazia sărbătorilor, atât mie, cât și celorlalți angajați.
-          Da...Firmele care se respectă, oferă mici atenții. Normal, obțin discounturi pentru comenzi mai mari! Este bine și pentru ele, și pentru cei care le primesc.
-          Ciocolata este bună – spune Maimuțel care înfulecă de zor, acompaniată de Gogoșar
-          Cred că și vinul – se uită atent, cu ochi de expert Gogonel.
-          Mie mi-a plăcut aranjamentul...
-          Crăciunița – întreabă Gogoșar?

-          Nu...coșulețul – oftează, pierdut în amintiri, Pătrățel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu